The Wiert Corner – irregular stream of stuff

Jeroen W. Pluimers on .NET, C#, Delphi, databases, and personal interests

  • My work

  • My badges

  • Twitter Updates

  • My Flickr Stream

  • Pages

  • All categories

  • Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 1,797 other followers

When a fresh install of Bonobo Git Server on Windows 7 IIS 7 gives you a “HTTP Error 404.0 – Not Found”

Posted by jpluimers on 2016/06/16

HTTP Error 404.0 - Not Found

HTTP Error 404.0 – Not Found

Had this on a fresh Bonobo Git Server on a relatively fresh Windows 7 installation:

HTTP Error 404.0 – Not Found

At first I thought it was missing ASP because of the “StaticFile” in the error information, so I enabled it:

ASP is not enabled by default

ASP is not enabled by default

Enable ASP

Enable ASP

That didn’t help, so I searched for “MapRequestHandler” “HTTP Error 404.0 – Not Found” and found:

  1. HTTP Error 404.0 – Not Found (MapRequestHandler / StaticFile) when deploying WCF Web API on IIS 7.x | Alexander Zeitler
  2. aspnet_regiis.exe -i is still a solution : Fixing HTTP Error 404.0 – Not Found (MapRequestHandler / StaticFile) when deploying an application in IIS 7.x | Michael Hidalgo

Though ASP.NET was clearly enabled according to the Windows features, this was apparently for an old ASP.NET version so I manually re-registered ASP.NET (but now for Version 4: I had 4.6.1 installed):

C:\Windows\System32>%windir%\Microsoft.NET\Framework\v4.0.30319\aspnet_regiis.exe -ir
Microsoft (R) ASP.NET RegIIS version 4.0.30319.0
Administration utility to install and uninstall ASP.NET on the local machine.
Copyright (C) Microsoft Corporation. All rights reserved.
Start installing ASP.NET (4.0.30319.0) without changing existing web applications to use this version of ASP.Net.
.....
Finished installing ASP.NET (4.0.30319.0) without changing existing web applications to use this version of ASP.Net.

Windows 7 is .NET 2.0 all over the place…

Then it still didn’t work, but the second tip above also mentioned the application pool. And since Bonobo insists installing in wwwwroot, it’s using the default application which on Windows 7 – surprise! – is ASP.NET 2.0:

Default Windows 7 application pool for wwwroot uses ASP.NET 2.0

Default Windows 7 application pool for wwwroot uses ASP.NET 2.0

ASP.NET 4.0 needs to be the default.

ASP.NET 4.0 needs to be the default.

Changing that to ASP.NET 4.0 made it all work.

Read the prerequisites

Too bad that ASP.NET registration part is only prominently visible in the readme.md on github, but not in the installation instructions of the web-site with a tiny link (overwhelmed by the screenshots) to prerequisites.

Same for the default credentials:

  • username admin
  • password admin

–jeroen

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: