The Wiert Corner – irregular stream of stuff

Jeroen W. Pluimers on .NET, C#, Delphi, databases, and personal interests

  • My badges

  • Twitter Updates

  • My Flickr Stream

  • Pages

  • All categories

  • Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 2,969 other subscribers

Web accessibility is hard, so please let your sites not become worse over time

Posted by jpluimers on 2020/05/11

Despite clear guidelines (European level since 2016, W3C level since 2018), web accessibility is still hard, both for web site developers and their users.

Two years ago, bumped into a Dutch government web site that had become worse over time: they disabled keyboard paste for numeric fields, only would paste 1 digit at a time, and managed to have the delete button delete the current digit (like what the backspace does and should do) instead of the next.

Please do not do that!

Here are the guidelines: [WayBack] Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1

This is the (Dutch) story:

 [WayBack] Thread by @jpluimers: “Beste @Waternet, waarom kan ik niet meer het hele opnamenummer in 1 keer plakken? Cijfertje voor cijfertje uit de gescippen plakken is nogal veel werk. Vroeger ging dit wel goed. plakken werkt niet met het toetsenbord: alleen m […]”

[WayBack] Jeroen Pluimers on Twitter: “Beste @Waternet, waarom kan ik niet meer het hele opnamenummer in 1 keer plakken? Cijfertje voor cijfertje uit de gescande brief knippen plakken is nogal veel werk. Vroeger ging dit wel goed.… “

[WayBack] Jeroen Pluimers on Twitter: “plakken werkt niet met het toetsenbord: alleen maar met de muis, dus onhandig voor mensen met een beperking. Als je in het veld staat werken alleen de numerieke toetsen en pijltjes van je toetsenbord, en de delete knop haalt het verkeerde karakter weg. Wie verzint die ongein?”

[WayBack] Jeroen Pluimers Twitterissä: “Bij postcode werkt plakken weer wel (en de rest van het toetsenbord ook helemaal), maar bij meterstand weer niet. Hoe maak je je site onhandig voor mensen met een beperking les 1: het is helemaal gelukt. Jammer! Lees eens … en … “

[WayBackJeroen Pluimers Twitterissä: “Bij email adres werkt plakken weer wel (gelukkig, het zijn maar 40 karakters), maar er mist een cruciale stap: meternummer. Die controle is voor adressen met meerdere meters ontzettend belangrijk. Vroeger werd dat wel gecontroleerd. Het invoerproces is dus een achteruitgang.”

[WayBackJeroen Pluimers on Twitter: “Laatste probleem is een waarschuwing *achteraf* dat jullie geen email bevestiging kunnen sturen. Super onhandig, omdat je op dat moment de stand ook niet meer kunt afdrukken. Er is veel werk voor jullie aan de winkel. Hou me gaarne op de hoogte van de vorderingen. CC @matijn”

[WayBackJeroen Pluimers on Twitter: “Bij dit soort problemen denk ik altijd aan @matijn en anderen waar toegankelijkheid van onschatbaar belang is. Zo zonde dat organisaties het voor elkaar krijgen om dit te verslechteren in plaats van de verbeteren, ondanks de Europese richtlijnen uit 2016 “

–jeroen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggers like this: